Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبر گزاری برنا تهران، احمد مسجد جامعی عضو، شورای اسلامی شهر تهران در ادامه برنامه تهرانگردی روز جمعه ضمن بازدید از کوچه لولاگر که به دلیل قرینه بودن تمامی خانه ها وحتی درختان به عنوان متفاوت ترین کوچه پایتخت شناخته می شود؛ از اقدامات انجام شده توسط بخش خصوصی با مشارکت شهرداری منطقه 11 که با رویکرد صیانت از بافت تاریخی و با تعریف کاربری فرهنگی و هنری به اجرا در آمده؛ بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو شورای شهر تهران با بیان این که توجه به نمایی بیرونی شهر، احترام به شهر وشهرندان است؛ مرمت 3 بنا در این کوچه که برای آن ها کاربری کافه گالری ، بوتیک هتل و فرهنگی تعریف شده است؛ ارزشمند دانست و گفت: یکی از این 3 پلاک که تبدیل به هتل شده است در خانه قدیمی متعلق به دوره پهلوی ایجاد می شود که دو سال قبل خریداری شده و حالا مرمت آن به اتمام رسیده است و اوایل اسفند ماه افتتاح خواهد شد.

مسجد جامعی افزود: این هتل هشت اتاق دارد و با داشتن رستوران و کافه برای 62 نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی خاطر نشان کرد: توجه به نمای بیرونی ساختمان ها در شهر احترام به شهروندان و شهر است و خوشبختانه شهرداری منطقه 11 نیز نقش تسهیل گری داشته است.

وی همچنین عنوان کرد: متاسفانه ما به همه چیز با سوء نیت نگاه می‌کنیم و در حالی که برای تنبیه از بین‌ برندگان باغ ودرخت مصوبه داریم اما برای تشویق آنها هیچ تلاشی نکرده ایم. باید کاری کنیم تا این هیجانات منفی از شهرمان دور شود وایجاد فضاهای مناسب انرژی مثبتی در شهر ایجاد کند.

همچنین نصراله آبادیان شهردار منطقه 11 با بیان این که کوچه لولاگر نزدیک به 80 سال قدمت دارد؛ گفت: خانه های قرینه این کوچه توسط استاد حسن بنا ساخته شده و حتی درختان کاشته شده در حیاط این خانه ها نیز در همان دوران به صورت قرینه و موازی کاشته شده اند.

به گفته شهردار منطقه 11 دیوارهای آجری قدیمی، قدیمی‌ترین پیتزا فروشی ایران، نزدیکی به سفارت فرانسه و ایتالیا، لمس جریان زندگی از تهران قدیم تا امروز را برای هر بیننده‌ای امکان‌پذیر کرده است.

آبادیان افزود: توجه به گردشگری برمبنای حفاظت از میراث معماری و هنری شهر تهران برای مدیریت شهری حائز اهمیت است و از همین رو با انجام مطالعات کارشناسی، برنامه‌ریزی برای بازآفرینی بافت‌های واجد ارزش تاریخی و معماری با هدف ایجاد محرک توسعه در هسته مرکزی شهر تهران در دست اقدام است.

 

وی بابیان این که در راستای اجرای طرح "پهنه رودکی " به عنوان بزرگترین پروژه فرهنگی شهر تهران اقدامات بازآفرینی منظرشهری شامل کف سازی ومبلمان شهری اعم از نور پردازی و نیمکت در کوچه لولاگر انجام شده است؛ خاطر نشان کرد: در این طرح که بزرگترین پروژه مرمتی بافت شهر تهران است؛ تبدیل خانه‌های قدیمی با حفظ بنا به اولین «بوتیک هتل » تهران توسط بخش خصوصی و با مشارکت شهرداری منطقه 11 انجام شده.. همچنین یکی دیگر از این خانه ها تبدیل به کافه گالری شده و برای سومین پلاک نیز کاربری فرهنگی هنری تعریف شده است.

بازدید عضو شورای شهر تهران از اقدامات حفاظت از بافت تاریخی منطقه 11 با بازدید از قنادی 100 ساله بامداد ادامه یافت.

این قنادی یکی از قدیمی ترین قنادی های شهر تهران  است که ساختمان آن در خیابان ولی عصر – نرسیده به چهارراه ولی عصر (عج) ابتدای کوچه هاشمی فر از سال 1308 تاکنون کاربری قنادی دارد و با نام " بامداد" شناخته می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران شورای اسلامی شهر تهران شهر تهران کارشناسی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۵۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد شناور الجبار (+تصاویر)

عصر ایران - مسجد جامع الجبار (Al Jabbar Grand Mosque) در باندونگ جاوه غربی، اندونزی قرار دارد. با توجه به این که اطراف آن را آب فرا گرفته است، گاهی اوقات از این مسجد به عنوان مسجد شناور الجبار نیز یاد می شود. این مسجد در منطقه Gedebage در شرق باندونگ واقع شده است.

جبار از اسامی خداوند و به معنای جبران کننده، باشکوه و صاحب قدرت و نفوذ است. اتفاقا جبار سرنام جاوا برات (Jawa Barat) و نام مستعار استان جاوه غربی نیز است، از این رو، نام مسجد الجبار را می توان به "مسجد در جاوه غربی" یا "مسجد جاوه غربی" نیز ترجمه کرد.

پس زمینه

در گذشته، منطقه Gedebage باتلاقی به نام موارس گگر هانجوانگ (Muras Geger Hanjuang) بود. این باتلاق ها بقایای دریاچه باندونگ باستانی هستند. در پایان قرن نوزدهم، این باتلاق ها شروع به خشک شدن کردند و به مزارع برنج تبدیل شدند. شرکت راه آهن دولتی، Staatsspoorwegen، مسیر ریلی را ایجاد کرد که باندونگ و Cicalengka را در میانه این باتلاق ها به هم متصل می کند.

منطقه Gedebage پس از تقسیم شهر باندونگ در سال 2006 به یک ناحیه فرعی تبدیل شد. این گسترش موجب افزایش سرزندگی در منطقه شد زیرا مردم شروع به ساخت مسکن جدید در آنجا کردند.

ساخت مسجد الجبار

ساخت و ساز مسجد الجبار در 29 دسامبر 2017 آغاز شد. احمد هریاوان فرماندار سابق، و ددی میزوار معاون سابق فرماندار مراسم کلنگزنی را انجام داده و اولین سنگ را برای آغاز رسمی ساخت مسجد در جای خود قرار دادند.

به دلیل همه گیری کووید-19، روند ساخت و ساز در سال 2020 متوقف شد و یک سال و نیم بعد در 24 آگوست 2021 از سر گرفته شد. پس از 5 سال ساخت و ساز، مسجد الجبار در 30 دسامبر 2022 توسط فرماندار رضوان کمیل به طور رسمی افتتاح شد.

مشخصات و ویژگی ها

مساحت کلی مسجد الجبار برابر با 21799 متر مربع است. طبقه همکف 11238 متر مربع و طبقه اول آن 8329 متر مربع مساحت دارند. این مسجد دارای یک نیم طبقه 2232 متر مربعی نیز است. این در شرایطی است که مساحت اختصاص یافته به دریاچه ها و مخزن آب 6930 هکتار است. مساحت پارکینگ ها، میدان ها و فضاهای سبز نیز برابر با 11163 هکتار است.

مسجد الجبار می تواند تا 9822 نفر را در طبقه اول، 3188 نفر را در نیم طبقه، 3627 نفر را در هال ها و 16363 نفر را در حیاط پذیرا باشد. در مجموع این مسجد می تواند حدود 33000 نفر را در خود جای دهد.

این مسجد دارای چهار مناره به ارتفاع 99 متر است که هر یک در چهار گوشه مسجد قرار دارند. تعداد 6136 ورق شیشه برای تقلید فلس های ماهی طراحی و در نما و گبند مسجد الجابر استفاده شده اند. این مسجد دارای 27 ورودی است که نشان دهنده 27 شهر یا منطقه جاوه غربی هستند. روی هر یک از این ورودی ها یک موتیف باتیک وجود دارد که بومی هر از شهرها یا مناطق است. فرش های ترک بافت نیز برای پوشش کف مسجد استفاده شده اند.

با توجه به این که مسجد در منطقه سیل خیز Gedebage قرار دارد، اطراف آن توسط یک مخزن آب 6.9 هکتاری احاطه شده است که می تواند هنگام سیل آب را جذب کند. مسجد الجابر دارای یک باغ و موزه ای است که به اسلام اختصاص یافته است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دبی میزبان نخستین مسجد چاپ سه بعدی جهان (+عکس)

دیگر خبرها

  • مسجد شناور الجبار (+تصاویر)
  • استان مرکزی میزبان وزنه برداران جانباز و توان یاب؛ اسامی اردونشینان
  • فیلم قدیمی؛ ترفند افراد خلخالی برای هجوم به خانه مردم!
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو